Natura ne ajută să ne regăsim liniștea, căci cu generozitate ne oferă culoare, armonie și alinare. În exteriorul casei sau claselor de studiu devenim mai intuitivi. Asta pentru că nu mai trăim doar cu mintea și trupul ci și cu sufletul.
Echipa ARCA, așază nevoile individuale pe primul plan. Ne dorim pentru participanții proiectului Arca’s Club for Ukrainian mother and children, finanțat de KNH, să se simtă în armonie cu ei și cu tot ce ii înconjoară.
Un studiu a demonstrat că, doar privind culoarea verde, inventivitatea noastră creşte. Natura, așadar, ne îmbunătățește focalizarea și ne poate reduce stresul.
Practic, natura ne-a pus la dispoziție un nou spațiu de învățare a limbii române și engleze, creând experiențe pozitive pentru participanții ARCA ‘s Club for Ukrainian mother and children.
Organizarea unor acțiuni integrate în Muzeul Satului, Grădina Botanică, Orășelul Copiilor, Parcul Cișmigiu au adus multiple beneficii.
Pe lângă plimbarea relaxantă și poveștile despre istoria locului, orele de limba română și engleză, în afara celor patru pereți ai clasei de curs, s-a bazat pe învățarea experiențială. S-au folosit materiale didactice din natură, apelandu-se și la experiențe practice de viață. Adjectivele și substantivele învățate doar în manuale, aici au fost regăsite în forma lor perfectă.
În timpul procesului de învățare experiențială, elevul se implică activ, interactiv, colaborativ. Astfel cursantul pune întrebări, investighează, experimentează, devine curios, își dezvoltă creativitatea și gândirea critică.
Beneficiile acestor activități integrate sunt semnificative atât din punct de vedere pedagogic, cât și fizic, psihic și social.
Copiii , dar și adulții s-au conectat cu natura, au socializat, s-au distrat, au învățat, au colaborat mai bine în acest mediu.
Așadar calitatea învățării a crescut. Totodată starea de bine instalată atât la copii, adulți dar și profesori, s-a simtit la finalul fiecărei zile petrecute în aer liber.