fbpx

La pas prin București

Activități cultural educaționale pentru mame și copii ucraineni.

       Peste 150 de persoane refugiate au participat prin inițiativa “La pas prin București” la activități. Acestea au venit în completarea educației tradiționale, desfășurându-se  în săptămâna 27-31 martie 2023.

    Pentru o mai bună integrare în societate am ales o sapatamană în care copiii ucrainieni au avut vacanță școlară și am oferit activități non formale. Activitățile au fost organizate în diferite puncte de atracție ale capitalei.
    Teatrul Odeon, Muzeul Național de Artă și Muzeul Satului Dimitrie Gusti, au fost gazdele noastre. Pe parcursul incursiunii în arta și istoria României.
   ARCA a oferit, cu ajutorul KNH, un cadru optim pentru activități recreative, asigurând întâlniri și vizite interactive. Programul a avut drept obiectiv cunoașterea patrimoniului cultural românesc ca rol social în comunitățile beneficiarilor.
    Scopul acestor evenimente este acela de a stimula procesul pozitiv de integrare, de a crea sentimentul de apartenență și a încuraja curiozitatea beneficiarilor în ceea ce privește moștenirea culturală românească și comună, identificând modalități de asimilare a obiceiurilor și tradițiilor românești

La pas prin București - Arca club

La pas prin București - o inițiativă ARCA

    Activitățile au fost centrate pe nevoile și interesele individuale oferind întelegere mai amplă asupra societății, descoperind lucruri noi asupra exteriorului dar și sinelui, ceea ce poate duce la formarea unui set propriu de valori.
    O săptămână plină de activități, o săptămână în care experiența dobândită a devenit propriul patrimoniu de cunoaștere.

      Activitățile desfășurate fac parte din proiectul nostru “ARCA’s CLUB for Ukrainian mothers and children”. Proiect ce a luat naștere din dorința de a întinde o mână de ajutor refugiaților din Ucraina. Dorim să mulțumim pe această cale fințatorului nostru, KNH, fără ajutorul căruia misiunea noastră ar fi fost cu mult îngreunată.

Nu în ultimul rând adresăm calde mulțumiri instituțiilor din București care au susținut cu amabilitate și profesioalism demersul nostru.

La pas prin București - Arca club
Facebook